Wat is er te doen in Valencia?

vakantie

Valencia kent misschien geen wereldwijd bekende highlights zoals de Eiffeltoren in Parijs of de Sagrada Familia in Barcelona, maar toch zijn er genoeg dingen te doen in deze prachtige stad. Wij geven je wat tips om alles uit jouw bezoek aan Valencia te halen. 

Naar het strand 

Een groot voordeel van een citytrip naar Valencia is dat het te combineren is met een dagje strand. Je kunt de taxi pakken, fietsen huren of gewoon wandelen naar het strand. Valencia ligt aan de Middellandse Zee en beschikt over een mooi, uitgestrekt en schoon strand met fijn zand. Hierdoor zou je bijna overwegen om een tweede huis te kopen in Spanje. Aan het strand vind je allerlei leuke strandtenten waar je heerlijk kunt eten en drinken.

Ciutat de les Arts i le Ciències

In Valencia vind je het Ciutat de les Arts i le Ciències. Dit betekent in het Nederlands de stad van kunst en wetenschap. De gebouwen die hier staan zijn een perfect voorbeeld van moderne architectuur. Tussen de lichtgekleurde gebouwen vind je felblauwe baden en fonteinen. Het ziet er prachtig uit, maar je kunt in deze stad ook veel doen. Je kunt entree tickets halen om de gebouwen van binnen te bekijken en je kunt in sommige gebouwen zelfs naar de bioscoop of naar het museum. 

Turia park

Middenin Valencia is het Turia park te vinden. Dit park is vroeger altijd een rivier geweest, maar de regering heeft in 1957 besloten dat de rivier omgeleid zou worden. Toen is er samen met de burgers besloten om er een groene zone van te maken en in 1986 werd het Turia park officieel geopend. Als je in Valencia bent, is het zeker de moeite waard om te wandelen of fietsen door dit ruim negen kilometer lange park. Een heerlijke plek om van de Spaanse zon te genieten! 

Eten en drinken in Valencia

Valencia staat bekend om de lekkere pinchos. Deze pinchos zijn vergelijkbaar met tapas en bestaan vaak uit een stukje stokbrood met diverse soorten beleg zoals, kaas, groenten, vis of ham. Je kunt zoveel pinchos eten als je wilt en aan het eind wordt de rekening bepaald aan de hand van de hoeveelheid satéprikkers die op tafel ligt. Ook aan lekkere drankjes is er geen gebrek in Valencia. Een drankje dat je zeker moet proberen is Agua de Valencia. Dit is een mix van sinaasappelsap, cava, gin, wodka en suiker. Een fruitige cocktail waar je waarschijnlijk geen genoeg van kunt krijgen! 

Bekijk ook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *