Waar moet je op letten bij het kopen van een winterjas?

Heb je een nieuwe jas nodig? Het kan soms best lastig zijn om een geschikte winterjas te vinden waar jij de winter mee door kan. De jas moet lekker warm en praktisch zijn, maar je wilt misschien toch een modieuze jas. In deze blog lees je een aantal tips waar je rekening mee moet houden bij het kopen van een nieuwe winterjas. 

Een winterjas uit de sale of toch een duurder merk 

Een winterjas is voor de meeste mensen niet een product die je elk jaar opnieuw koopt. Het is daarom verstandig om te investeren in een goede winterjas waar je jaren mee kunt. Een dure jas hoeft niet per definitie beter te zijn maar kan wel degelijk zorgen voor een betere kwaliteit. Een goedkope winterjas bevat vaak zo’n 40% wol terwijl een wat duurdere jas al gauw zo’n 60% wol bevat. Hierdoor blijf je tijdens de koude winterdagen een stuk warmer. Voorbeelden van goede jassen zijn een Airforce winterjas of een Reset jas. 

Vergeet de praktische zaken niet! 

In winterjas moet vooral functioneel zijn. Natuurlijk wil je niet voor schut lopen in een lelijke winterjas maar de balans tussen een mooie modieuze jas en een praktische jas voor de winter moet wel aanwezig zijn. Let bijvoorbeeld goed op de lente van de mouwen. Het kan best koud zijn als je bijvoorbeeld op de fiets zit en de met ontblote polsen. Daarnaast moet je goed letten op de maat. Wellicht heb je een maat groter nodig omdat je in de winter vaak dikke truien draagt.  

Online bestellen of toch naar de winkel? 

Je bent misschien gewend om je kleding online te bestellen. Dit is natuurlijk superhandig en scheelt je veel tijd. Echter is het bij een aankoop van een winterjas aangeraden om toch naar een fysieke winkel te gaan. Het uitzoeken van een geschikte jas is lastiger dan een t-shirt. Ga daarom naar de winkel zodat je de jas goed kunt passen. Je weet dan ook meteen hoe de kleur er in het echt uitziet en welke praktische functionaliteiten de jas nog meer heeft, zoals binnenzakken, een afritsbare muts of iets anders.  

 

Bekijk ook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *