Vloeren die passen in een landelijke woonstijl

Gezelligheid en warmte, dat is wat een landelijk interieur uitstraalt. Als jij bij een landelijke woonstijl naar binnenloopt voel jij je waarschijnlijk snel op je gemak. Dit maakt de landelijke woonstijl zo populair. Het draait hierbij vaak om het gebruiken van natuurlijke materialen. Maar de vraag is vaak wat voor vloeren hier nou het beste bij passen? Wij vroegen de specialisten van Luxuryfloors in Kampen om hun expertmening.

Robuuste vloer

Een robuuste vloer ook wel rustiek genoemd, is een houten vloer en geeft een landelijke uitstraling. Deze vloer bestaat vaak uit bredere planken. Een rustieke vloer is een levendige vloer, de grootte hoeveelheid aan noesten creëren een mooi effect.

Een robuuste vloer is een wat ruigere vloer en qua formaat wat groter, dit past perfect in een landelijke inrichting. Vloerplanken, tegels of hout mag best grof, groot en ruw bewerkt zijn. Dit in combinatie met landelijke meubels komt de robuuste vloer in de landelijke stijl goed naar voren.

Witte houten vloer

Wit is een echte klassieker in het landelijk interieur, en dat al helemaal in combinatie met hout. Ze zijn perfect te combineren en zorgt voor een goede basis voor uw woning. Ze creëren direct een landelijke sfeer bij u in huis.

Een witte houten vloer schept ruimte door de brede planken en geeft je huis in een handomdraai een landelijke uitstraling. Al met al is deze vloer perfect in combinatie met een landelijke stijl. Schroom niet om eens wat inspiratie op te doen over de witte houten vloer.

Plavuizen- of tegelvloer

Wat is dan nou een plavuizen vloer? Dat is een tegelvloer met tegels gebakken uit klei of porseleinaarde. De tegels zijn erg praktisch en toepasbaar in vrijwel iedere ruimte van uw huis. De tegels heb je in vele verschillende varianten, stijlen en zorgen voor een sfeervolle uitstraling. Je ziet deze stijl dan ook vaak bij oude boerderijen, kloosters, abdijen en kastelen.  Deze stijl is dus een aanrader voor wanneer je een landelijke woonstijl hebt.

Wat zijn de voordelen van een plavuizen vloer? De diversiteit van kleur, groottes en structuren is er een van. Ze zijn enorm eenvoudig schoon te maken, en tevens geschikt voor vloerverwarmingen. Ze worden op hoge temperatuur gebakken, zodat vuil zich niet kan nestelen tussen de tegels.

Hoe maak jij je huis volledig af in landelijke stijl?

Naast de vloer die bij je landelijke stijl past zijn er nog een aantal accessoires die je landelijke stijl afmaken.

  • Spreien of kussens, het liefst in een neutrale kleur en groot. De kleuren waar je aan kan denken zijn bijvoorbeeld; ivoor, grijs, ijsblauw of groen.
  • Veel grote spiegels in je woonkamer
  • Fotolijsten, deze geven een landelijke uitstraling en een persoonlijke touch.
  • Het verven van de muren, er zijn enorm veel kleuren muurverf en de ene kleur past beter bij je vloer dan de ander. Stem dit dan ook goed op elkaar af!

 

Bekijk ook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *