Stoppen met roken. Lasertherapie werkt of niet?

Het stoppen met roken is lang niet makkelijk als dat de meeste mensen denken. Toch zijn er voldoende alternatieven die het roken makkelijker kunnen maken. In dit artikel geven we meer informatie over het stoppen met roken door middel van een lasertherapie. Ben je een roker die graag wilt stoppen? Lees dan snel verder of een lasertherapie iets voor jou is.

Waarom is stoppen met roken zo lastig?

De meeste mensen weten hoe schadelijk roken voor onze gezondheid is. Tijdens het inhaleren van een sigaret komen er veel schadelijk stoffen ons lichaam binnen. Deze stoffen komen niet alleen in ons bloed terecht maar ook in andere delen van ons lichaam. De stof nicotine is verantwoordelijk voor het verslavingseffect, alhoewel de meeste mensen waarschijnlijk meer verslaafd zijn aan de dagelijkse gewoonte om een sigaret op te steken.

Bijvoorbeeld tijdens sociale gelegenheden, na het eten of tijdens een bakje koffie. Bij het doorbreken van deze gewoonte wordt het stoppen met roken een stuk eenvoudiger. Toch blijkt het stoppen van deze gewoonten lang niet zo makkelijk. Daarbij geeft je lichaam ook nog eens signalen dat het naar nicotine snakt.

Hoe een lasertherapie kan helpen

Een lasertherapie bestaat uit een behandeling van ongeveer 30 minuten. De lasertherapie wordt op 60 verschillende punten gericht, waardoor de hormoon enforfinen vrijkomt. Dit stofje heet een pijn verminderde werking en draagt bij aan het ontstaan van een geluksgevoel. Door deze lasertherapie krijg je minder zin in een sigaret en onderdrukt de stress van het niet-roken.

De behoefte naar nicotine neemt af, waardoor 50% van de mensen die de lasertherapie ondergaan heeft na een jaar geen sigaret meer aangeraakt heeft. Daarnaast bevordert deze lasertherapie de stofwisseling waardoor je minder snel aankomt bij het stoppen met roken.

stoppen met roken

Hoe werkt het?

Het werkt super simpel! Je brengt een bezoek aan een instantie zoals SmokeFree laserbehandeling en ondergaat een behandeling van slechts 60 minuten. De kosten hiervoor bedragen ongeveer 200 euro en kunnen bij bepaalde verzekeringen achterhaald worden. Check altijd eerst de polisvoorwaarden aangezien deze voor elke verzekering anders kunnen zijn.

Wel is het belangrijk om je te realiseren dat het succes van de behandeling voornamelijk aan jezelf ligt. Uiteindelijk zal je zelf wel echt moeten willen stoppen. Het kan natuurlijk zo zijn dat je in sociale gelegenheden in de verleiding komt en alsnog een sigaret aansteekt. De lasertherapie maakt het stoppen met roken makkelijker, maar het geeft helaas geen garanties.

 

Bekijk ook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *