Met deze gellak sets vallen je nagels pas echt op

Gellak blijft langer zitten dan gewone nagellak en glanst mooi. Ook kan je natuurlijke nagel met een gellaagje lang en gezond uitgroeien. Een ander voordeel van gellak is dat de nagel zelf door de stevigheid van de gel minder snel zal scheuren. De GelColor wordt onder een UV-lamp uitgehard in ongeveer 30 seconden. Hierdoor krijg je glanzende nagels die niet kunnen beschadigen. De gellak blijft ongeveer 2 weken goed zitten op de nagel, dit hangt natuurlijk af van de conditie van je nagel. Maar na 2/3 weken hebben de meeste vrouwen een uitgroei.

De sets

Veel vrouwen laten hun nagels doen in een professionele salon. Dit kost alleen veel geld en tijd. Het is ook mogelijk om dit zelf te doen. Zo bestaan er verschillende soorten gellak sets van verschillende merken. Denk aan merken als Yinger, Pink Gellac en Essie. In deze sets krijg je vaak een primer, base- & top coat met gellak kleuren (naar keuze) en de UV/LED hardingslamp. Wil je echt opvallen met je nagels? Kies dan voor felle kleuren, deze zijn anno 2021 helemaal hip. De sets zijn te verkrijgen voor verschillende prijzen tussen ongeveer de 100 en 150 euro. Sommige sets zijn iets goedkoper waarbij bijvoorbeeld de hardingslamp niet is inbegrepen.

Hoe werkt het?

Voordat je gaat beginnen met de gellak moet je de nagelriemen voorzichtig terugduwen met de Bokkenpoot. Hierna moeten de nagels gevijld worden. Vijl de nagels in de vorm die jij mooi vindt. Duw vervolgens voorzichtig de nagels een beetje op met de fijne kant van de nagelvijl. Hierna moeten de nagels schoon worden gemaakt. Dit kan gedaan worden met de Celstofdeppers en de Cleaner. Dit zorgt er ook voor dat de nagel vetvrij zijn. Ook de nagelranden moeten goed zijn, dus neem deze mee. Zorg ervoor dat je de nagels na het schoonmaken niet meer aanraakt. Breng hierna een dunne laag Basecoat aan over de hele nagel en laat dit 30 seconde drogen onder de LED Nagellamp. Breng vervolgens de kleur aan in een dunne laag en laat dit 60 seconde uitharden onder de LED Nagellamp. Dit kun je nog 1 of 2 keer herhalen voor het gewenste resultaat. Let er wel op dat de lak je huid niet raakt, houd minimaal 1 mm afstand tussen de kleur en de nagelriemen. Als laatste moet er een topcoat worden aangebracht. Ook deze moet 60 seconde uitharden onder de LED Nagellamp. Na het uitharden kun je de plaklaag verwijderen met de Celstofdeppers en de Cleaner.

Bekijk ook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *