De populairste route voor een camperreis door Canada

camper

Canada is een razend populaire vakantiebestemming onder de natuurliefhebbers. Het land beschikt namelijk over de mooiste natuurgebieden. Van prachtige bergen tot aan allerlei verschillende wilde dieren. Tijdens een camperreis door Canada kom je dit allemaal tegen. Daarnaast heb je ook nog de grote wereldsteden als Vancouver en Toronto. In dit artikel bespreek ik de populairste route voor een camperreis door Canada. 

 

Het Westen van Canada 

 

De meest populaire route voor een camperreis is door het Westen van Canada. De meeste mensen kiezen ervoor om de reis te beginnen in Calgary. Hier ligt onder andere het bekende Banff National Park en het Jasper National Park. Ook kom je tijdens deze route langs de grote en bijzondere stad Vancouver. Dit zijn pas een aantal hoogtepunten van de populairste route, maar je kunt natuurlijk helemaal zelf bepalen waar je jouw reis wil afleggen. 

 

Vancouver

 

Tijdens je reis door Canada mag een bezoek aan Vancouver niet ontbreken. Deze bijzondere stad ligt tussen de bergen en de zee. In Vancouver is het mogelijk om kijkje te nemen in Gastown, te winkelen door de grote winkelstraten of om naar de Grouse mountain te rijden voor een indrukwekkend uitzicht over de stad. Daarnaast ligt Vancouver Island dichtbij Vancouver. Hier is het onder andere mogelijk om walvissen en orka’s te spotten. 

 

Manier van reizen 

Canada is één van de grootste landen van de wereld. Wil je een groot deel van het land bezoeken, zul je veel kilometers moeten afleggen. Met de camper door Canada is om die reden met stipt op één het populairste vervoermiddel. Je kunt overnachten op de mooiste plekken met een prachtig uitzicht en er zullen veel andere toeristen zijn die op dezelfde manier reizen. Daarnaast kun je zelf bepalen waar en wanneer je wil stoppen. Dit biedt je enorm veel mogelijkheden en niet geheel onbelangrijk ook vrijheid.

Bekijk ook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *