De beste kwaliteit spiering kopen voor het roofvissen met doodaas

vis

Spiering is zonder twijfel één van de best verkochte aasvissen voor het roofvissen met doodaas. Spiering heeft een sterke komkommer achtige geur bij zich en is voorzien van een relatief zachte structuur. Het bijzondere aan spiering is dat deze vissoort op zowel zoet als zoutwater te vinden is. Wanneer je een spiering aan de haak bevestigd, moet je niet te hard werpen, want dan kan hij van de haak af vliegen. Toch is spiering een zeer populair aasvisje voor het vissen met de fireball of aan de dropshot. 

Flexibele Aasvis

Deze flexibele aasvis zorgt voor mooie actie onder water en is erg gewild bij zowel snoek als snoekbaars. Het voordeel van het fireball vissen en dropshot vissen is dat je relatief grote water oppervlakte af kunt vissen in een korte tijd. Ten opzichte van het vissen met de dobber of in de pieper is dit een erg actieve manier van vissen die soms super succesvol kan zijn, helemaal wanneer je met je spiering de grote scholen witvis opzoekt en hier doorheen trekt met jouw aas.

Doordat spiering een slanke en zachte vis is, kun je er super goed mee op snoekbaars vissen. Snoekbaars is namelijk gek op slanke zachte vissen. Ook kun je er voor kiezen om een stukje spiering op de bodem te vissen wanneer je een grote spiering hebt. Vaak doet het staartstuk het erg goed. Ook kun je goed baars met spiering vangen, je zou er voor kunnen kiezen om een kleine spiering op de dropshot te bevestigen en deze langzaam binnen te vissen. Wanneer je zeer langzaam binnen vist, zul je echt prachtige aanbeten krijgen!

Tegenwoordig is het best lastig om aan het juiste formaat spiering te komen. Daarom zijn er een aantal bedrijven die zich richten op de verkoop van doodaas, altijd druk bezig om de juiste formaten spiering te selecteren. Je kunt deze spiering kopen via het internet of in de hengelsportzaak bij jou in de buurt. Deze aasvissen zitten netjes vacuüm verpakt om de kwaliteit te waarborgen. Tevens is het vaak mogelijk om ook allemaal andere soorten aasvissen te kopen.

 

Bekijk ook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *