4 keukenstijlen en hun decoratie

interieur

Als iets in de jaren 2020 en 2021 de aandacht heeft getrokken, dan is het wel het belang van gezelligheid bij ons thuis. En hiervoor, zoals ontwerpers aangeven, is de ruimte die mensen kiezen om hun huis te renoveren de keuken.

De keuken is een familieruimte bij uitstek, waar wij een groot deel van ons samenzijn doorbrengen, hetzij om te koken voor onze gasten en familie, om te genieten van heerlijke recepten, hetzij voor hen die het grootste comfort zoeken in hun dagelijks leven.

In dit artikel stellen we de belangrijkste keukentypes voor die in 2022 de trend zullen zetten. Bekijk ze!

1. Rustieke keukens

Rustieke keukens zijn van nature eclectisch. Zij zijn gevarieerd in hun aantrekkingskracht en hebben een veelzijdige dimensie. Keukens in deze stijl hebben een overvloed aan hout en steen met veelgebruikte design componenten zoals handgeweven wandtapijten.

Verouderde afwerkingen worden veel gebruikt, samen met onafgewerkte oppervlakken en stukken met textuur en natuurlijke vezels.

Als je op zoek bent naar elegantie gecombineerd met een rustieke stijl, dan is de eikenhouten keuken van Anselm Oome de perfecte optie voor je. Op de website van Anselm Oome vindt je de beste stukken in edel hout om het decor van jouw keuken uniek en exclusief te maken.

2. Scandinavische keuken

Hoewel de Scandinavische stijl zich uitstrekt tot de meeste delen van het huis, is het de keuken die van deze decoratieve stijl profiteert.

Scandinavische keukenstijl is veel meer dan witte muren, houten vloeren en tegels met structuur. De Scandinavische stijl laat naast het genoemde wit een gevarieerd kleurenpalet toe, bijvoorbeeld grijs en beige zijn welkom en geven een vleugje kleur aan de accessoires.

3. Minimalistische keuken

Minimalistische keukens zijn modern en elegant, maar niet opzichtig. Ze worden gekenmerkt door hun soberheid en door het gevoel van ruimte dat ze bieden.

 

Hun ontwerp bestaat uit rechte lijnen, het ontbreken van decoratieve details, een beperkt kleurengamma waarbij vooral zwart en wit overheersen. Hoe minimalistischer alles is, hoe groter het gevoel van amplitude dat we zullen hebben.

In deze keukenstijl is het hoofddoel orde te scheppen en er is geen plaats in huis waar orde noodzakelijker is dan in de keuken.

4. Eclectische keuken

Dit is de stijl van verschillende mensen, die niet kiezen voor een homogene stijl voor de hele ruimte. Het resultaat is een ruimte met een gevarieerde stijl die niet in een stereotype past.

We kunnen deze stijl definiëren als een goed doordachte combinatie van verschillende losstaande elementen die goed met elkaar samenwerken.

Bekijk ook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *