3 tips voor het kopen van de beste horeca vaatwasmachine

Vaatwasmachine

Wellicht één van de eerste investeringen die je als uitbater van een horecazaak zal willen doen is ongetwijfeld het kopen van een horeca vaatwasmachine. Een dergelijke vaatwasmachine kan ervoor zorgen dat de hoeveelheid aan werk die je personeel te verduren krijgt aanzienlijk kan worden verminderd. Op deze manier kan jij als uitbater van de horecazaak op jouw beurt besparen op de loonkosten en ook dat is uiteraard mooi meegenomen. Ga jij ook voor jouw zaak investeren in een horeca vaatwasmachine, maar weet je niet precies welk exemplaar voor jou nu echt het interessantst is? In dat geval is het een goed idee om je even te verdiepen in de interessante drie tips die staan aangegeven hier op deze pagina.

             Tip 1: Koop geen machine met een te grote capaciteit

Op vlak van capaciteit maken we voor wat het kopen van een horeca vaatwasmachine betreft een onderscheid tussen twee verschillende opties. In eerste instantie is er de zogenaamde voorlader terwijl het daarnaast ook mogelijk is om over te gaan tot het kopen van een doorschuifmachine. Om te kunnen bepalen welke van de twee opties nu precies voor jou het interessantst is dient er onder meer te worden gekeken naar de capaciteit van beide soorten machines. Doen we dat? Dan stellen we het volgende vast:

 

  1. Voorladers zijn geschikt voor horecazaken tot maximum 40 zitplaatsen;
  2. Doorschuifmachines lenen zich perfect voor de grotere horecazaken;

 

Hoeveel korven een doorschuifmachine precies kan verwerken is sterk afhankelijk van de uitvoering in kwestie. Concreet is het dan ook zo dat het aantal korven kan variëren tussen de 24 en 80 stuks per uur. Omdat het aantal korven zo sterk verschilt is het eveneens zo dat de kostprijs van een doorschuifmachine niet onaanzienlijke verschillen kan vertonen. Het prijskaartje kan dan ook oplopen van ongeveer 2.500 tot maar liefst 20.000 euro. Wel is het uiteraard zo dat je met een doorschuifmachine behoorlijk wat op de loonkosten kan besparen.

             Tip 2: Sta stil bij de duurzaamheid van je horeca vaatwasmachine

Het spreekt voor zich dat je bij het kopen van een horeca vaatwasmachine niet alleen stil zal willen blijven staan bij de capaciteit en de aankoopprijs. Wat bovendien dan ook te denken van de duurzaamheid van de machine? Fabrikanten stellen tegenwoordig alles in het werk om ervoor te zorgen dat hun horeca vaatwasmachine niet alleen energiezuiniger wordt, maar bovendien ook minder water verbruikt. Daarnaast focussen de meest actuele horeca vaatwasmachines zich eveneens op het inperken van het gebruik van chemicaliën.

 

Wil jij er zeker van zijn dat jouw horeca vaatwasmachine zo zuinig mogelijk omspringt met het water waar gebruik van wordt gemaakt? In dat geval is het de moeite waard om gebruik te maken van een zogenaamde tank spoel vaatwasmachine. Deze zorgt er namelijk voor dat maar liefst 60 procent van het waswater kan worden hergebruikt. Op deze manier gaat er echt zo goed als geen water meer verloren. Hoe dan ook, voordat je een bepaalde horeca vaatwasmachine koopt mag het duidelijk zijn dat het altijd een goed idee is om even stil te blijven staan bij de duurzaamheid van de verschillende opties die verkrijgbaar zijn.

             Tip 3: Kies voor kwaliteit en daarmee voor een lange levensduur

De derde en laatste tip die we je kunnen geven met betrekking tot het aanschaffen van de beste horeca vaatwasmachine voor jouw horecazaak heeft betrekking tot de kwaliteit waarover ze moet beschikken. Het spreekt voor zich dat het aanbod met horeca vaatwasmachines door de jaren heen sterk is gestegen. Dit heeft ervoor gezorgd dat er heel wat nieuwe, uitstekende modellen zijn verschenen, maar ook dat er menig aantal machines zijn gelanceerd die doorgaans niet de vooropgestelde verwachtingen weten in te lossen. Wil jij er zeker van zijn dat jij echt lang zal kunnen genieten van jouw horeca vaatwasmachine? Kies dan altijd voor kwaliteit en daarmee voor een bekend en betrouwbaar merk.

                Is een tweedehands exemplaar het overwegen waard?

Veel mensen die een horeca vaatwasmachine willen aanschaffen schrikken een beetje van de prijzen die daar aan verbonden kunnen zijn. Dat is niet meer dan begrijpelijk. Wel is het zo dat er altijd mogelijkheden bestaan om te besparen. Eén van deze mogelijkheden is kiezen voor een tweedehands exemplaar. De vraag is echter of dit wel zo interessant is. Het antwoord is ja en neen. Wanneer je een horeca vaatwasmachine kan kopen uit bijvoorbeeld een faillissement kan dat een zeer interessante koop zijn. Weet je de geschiedenis van de machine in kwestie echter niet? Dan is het een stuk gevaarlijker, want dan weet je eigenlijk niet wat je in huis haalt. Hou er bovendien ook nog rekening mee dat je waarschijnlijk bij het kopen van een tweedehandse horeca vaatwasmachine niet zal kunnen rekenen op enige garantie.

 

Meer tips? Kijk op HorecaRama.nl – Alles voor de horeca – Simpel & snel!

Bekijk ook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *